Helgen som varit...

Hej allihopa! Nu sitter jag här och tänkte skriva några rader...
   I fredags åkte jag tåg till Karlstad igan. Hade sälskap av Alex så det var lite roligare än vanligt. När jag kom fram var min älskling där och väntade på mig. När vi hade kommit hem till honom så åt vi god mat och sedan myste vi :)
   På lördagen gick vi upp ganska tidigt, vi skulle till Säffle på marknad. Det var inte så kul att gå upp för jag hade inte sovit så bra under natten, min dumma hosta sabbade allt. Efter frukosten kom mormor och morfar och hämtade oss och så åkte vi till Säffle. Det var meningen att vi skulle träffa Alex å Niklas där men det gick väl lite sådär med det... Vi mötte dem å pratade en minut å sen skulle Niklas till systembolaget och så var det med det. Man kan säga att det var lite av ett fiasko, det var iaf inte alls vad jag hade tänkt mig. Marknaden i sig var åxå något av en besvikelse, det fanns inget intressant där över huvud taget. Jag hittade inget av värde men Carl där emot köpte lite godis å en tomte till sin pappa. Som tur var hade mormor och morfar stannat och tittat på marknaden så vi kunde åka med dem hem. Helt kortfattat kan man säga att turen till Säffle var a total waist of time.
   På vägen hem stannade vi vid Bergvik. Mormor och morfar skulle handla så vi gick och tittade lite i affärer. Köpte nätstrumpor till våra halloweendräkter. Carl blev lite fundersam och undrade hur det egentligen såg ut. Han ville se dem på men det fick han inte :)   Sen gick vi och åt en god lunch innan vi åkte hem igen.
   Under resten av dagen bakade vi och såg på film och myste, det blev faktiskt en riktigt lyckad lördag, trots att den inte alls blivit som planerat.
   På söndagen vaknade vi åxå tidigt, min muppiga hosta igen :(  Det var bara jag, Carl och hans pappa hemma för hans mamma och brorsa var på akuten för att röntga foten. Vi myste lite i vardagsrummet och sedan levde vi lite farligt i soffan... Det var jättespännande och hur skönt som helst!!! My man´s got skills! <3
   Vid 12 åkte jag hem och fixade mina naglar och sedan tittade jag och Carl klart på filmen vi börjat med dagen innan. Vi såg på Runaway Bride med Julia Roberts och Richard Gere. Romantisk och söt film :) Senare på kvällen tittade vi på Hål i väggen, det var ganska skojjs faktiskt :) 
   Som tur var skulle jag inte åka hem för ens på måndagen så vi fick lite extra tid denna helgen :) På måndagen var jag hemma hos mig eftersom Carl var i skolan. Jag hade varit småsjuk sedan onsdagen och det blev bara värre så jag ringde till doktor och lyckades få en tid samma morgon. Han sa att jag var på väg att få öroninflamation. Han skrev ut tre olika recept till mig som jag sedan fick hämta ut på apoteket. 
   Jag åkte in till stan med mormor och vi åt lunch tillsammans. Sen träffade jag Carl som slutat skolan och vi gick lite på stan. Jag köpte bland annat ett par tights som jag ska ha på skolfottot och lite grejer till tågresan. Sedan försökte jag och Carl mysa så mycket som möjligt innan det var dags för mig att åka. Alltid lika jobbigt att skiljas åt men man får ju glädjas åt att vi fått träffas längre den här gången :) <3

I morse när jag vaknade mådde jag helkasst. Hade sovit dåligt under natte pga min förjävliga hosta och den vägrade ge med sig. Dessutom kändes det som att jag hade feber. Därför stannade jag hemma från skolan för att få chansen att ta igen lite av den sönm jag gått miste om under natten. Sedan åkte jag till Apoteket och köpte hostmedicin, som nu står i köket bland alla andra tabletter och nässpray och jag vet inte allt. Det ser ut som att jag har grejer så det räcker till att öppna ett eget apotek. Så om det är nån som behöver nått så kan ni ju titta förbi så kanske jag kan hjälpa till! :) Ne då, skojja bara! :)
   Så det var lite om min helg och vad som hänt idag. Nu ska jag göra nått vettigt.

Ha de gött!

                                                                                                                           xoxo    //Sanna  

Bröllop...

Satt och lyssnade på Rix Morgon Zoo i morse och då berättede Fylking Sverige att han och hans fru firade 7-årig bröllopsdag idag. Titti tittade då snabbt upp vad den sjunde röllopsdagen var för dag och tydligen kallas den för "Ylle bröllop". Titti tipsade då Gert att han skulle köpa ett par yllestrumpor till sin fru.
   När jag hörde det där med ylle bröllop så tyckte jag att det lät lite underligt. Jag menar, jag har hört talas om guldbröllop och diamantbröllop, men yllebröllop?? Det verkade bara knasigt. Så därför googlade även jag bröllopsdagarna och det visade sig att väldigt många av bröllopsdagarna hade egna namn, inte bara de stora jänma åren.
   Här är en lista på alla de konstiga bröllopsdagarna om det är någon som är intresserad av att veta :

1 år   Bomullsbröllop
2 år   Pappersbröllop
3 år   Läderbröllop
4 år   Fruktbröllop
5 år   Träbröllop
6 år   Sockerbröllop
7 år   Yllebröllop
8 år   Gummibröllop
9 år   Linnebröllop
10 år   Porslinsbröllop
11 år   Stålbröllop
12 år   Sidenbröllop
13 år   Spetsbröllop
14 år   Elfenbensbröllop
15 år   Kristallbröllop

20 år   Bronsbröllop
25 år   Silverbröllop
30 år   Pärlbröllop
35 år   Korallbröllop
40 år   Rubinbröllop
45 år   Safirbröllop
50 år   Guldbröllop
60 år  Diamantbröllop
75 år Järnbröllop

Det stod på sidan att man kunde anpassa pressenterna efter namnet på bröllopsdagen, så vad ger man då sin make/hustru på "Läderbröllop" eller "Gummibröllop" ?? En liten parantes bara, fniss fniss :)

Bästigigaste husbandi ever! ♥

Något helt fantastiskt hände den här helgen. Det kanske inte verkar så speciellt för alla andra, men för mig var det något som jag sent kommer glömma...
   I fredags åkte jag tåg, precis som jag gjort de senaste fredagarna. Började bli lite less på att åka hem varje fredag, men nu var det iaf bara några gånger kvar innan jag får spendera en helg bara hemma i Falkenberg.
   Som vanligt somnade jag på tåget mot Göteborg, jag lyckas alltid somna mellan Varberg och Kungsbacka, fattar inte varför men jag gör det jämt! När jag kom fram till Göteborg så kunde jag inte prara med min älskling som jag brukade göra för han hade gäster hemma hos sig. Hans farfar fyllde 85 så släkten var där och hade kalas. Lyckades få prata med honom 5 minuter, men annars brukar vi ju prata i typ 45 minuter.
   På tåget mot Karlstad beslöt jag mig för att försöka sova lite till. Skulle egentligen plugga kultur & idéhistoria men jag orkade inte. Tyckte de var viktigare att få lite sömn så att jag inte skulle vara så trött när jag kom fram till Karlstad. Kommer ju inte fram för ens vid åtta och man blir ganska seg då efter att ha åkt tåg i 5 timmar. Jag lyckades iaf somna igen, vilket jag inte brukar göra, och så sov jag fram till Åmål. Då bestämde jag mig föra att hålla mig vaken för det var ungefär en timme kvar tills jag skulle va framme och dessutom skulle jag byta om och göra mig fin innan vi kom fram till Karlstad.

   Jag tog fram min mobil å upptäckte att jag hade fått tre sms från min fsötis under tiden jag sovit. Skickade till honom att jag var i Åmål och att jag hade sovit tills nu. Fick snart ett nytt sms från honom där hag sa att han ville krama mig. Då skrev jag tillbaka å sa att det bara var en timme kvar nu tills vi fick träffas.

   Jag var fortfarande ganska trött eftersom jag nyss hade vaknat, och när jag satt där å tittade på min mobil och väntade på att jag skulle få ett svar så kom någon förbi och satte sig på huk bredvid min plats. Jag hann inte tänka så mycket innan jag hade tittat dit och fick se Carl sitta där å titta upp på mig. Jag blev minst sagt chockad, trodde nog att jag hade en synvilla först. Och enligt honom såg jag minst sagt förvånad ut ät jag fick syn på honom.

   Tydligen så hade de inte alls haft kalas hemma hos honom utan åkt hem till hans farmor å farfar  som bor där i närheten av Åmål. Jag hade tyckt att det hade varit lite underliga kalasplaner de hade gjort upp men jag hade aldrig misstänkt att han skulle hoppa på tåget och överraska mig så där! Jag blev såklart jätteglad över att få se honom, även om det tog ett litet tag för mig att fatta att han verkligen var där.

   Så vi spenderade den sista timmen av tågåkandet med att kramas och titta i en chokladbok efter något gott vi kunde baka tillsammans under helgen.

   Som sagt, detta kanske inte verkar så märkvärdigt för någon annan, men för mig var det ett minne jag håller kärt och som jag alltid kommer att tänka på när jag åker förbi Åmål station i framtiden!


Xoxo                    //Sanna

P.S: Älskar dig min mupp mupp fsötis du! ♥


Emsamt åt jag...

Sitter hemma å tittar på Smallville på tv. Har faktiskt lite tråkigt. Är alldeles ensam hemma och det känns ovant, har inte varit det sen förra torsdagen... Eftersom mormor var här tills i morse så har jag vant mig vid att det alltid är någon runt omkring mig och att jag alltid har någon att prata med.
   Fick sluta tidigare från skolan idag. Läraren i Nutida konst var sjuk så vi slapp vår gidning idag. Ganska skönt att slippa men jag hade gärna vetat det lite tidigare så jag hade sluppit öva en massa på det igår.
   Vi började Estetisk Orientering tidigare idag. Jag och Malin jobbade vidare på manuset, å det gick faktiskt väldigt bra! Alex har fått halsfluss så hon var inte där och Bexxis var åxå sjuk :(
   Idag är det torsdag vilket betyder att det är fredag imorgon :) Så idag måste jag packa och fixa massa stuff för imorgon ska jag åka hem till Karlstad. Det börjar bli lite tråkigt att åka varje helg men det ska iaf bli skojjs att träffa min lilla älskling igen <3 Jag längtar verkligen efter helgen då vi bara kan ligga i sängen och mysa och titta på film :) Det är nice<3
   Tror inte jag har nåra speciella planer för helgen, ska köpa lite grejer till lägenheten tror jag men annars är det nog inget speciellt. Men hur som helst längtar jag tills imorgon kväll!
   Nej, nu ska jag hitta på nått annat. Ha de bra alla ni där ute :)
                                                                        xoxo               // Sanna

Tjenare mors!

Ännu en helg har gått och det är dags för vardag igen, men som tur är för mig så får jag en liten förlängning på helgen :)
   Min helg som gått har i alla fall varit väldigt bra. På fradgen anlände jag med tåg till Karlstad där Carl mötte mig på stationen. Vi åkte hem till honom och åt mat, tittade på film och myste. Vi såg "Miss Seacret Agent", den  var kul.
   På lördagen gick vi upp tidigt. Vi skulle iväg och simma. Vi har ju börjat med det nu, att vi ska simma varannan helg och än så länge har vi hållt det. Fast det har ju bara gått tre veckor så det är väl inte så svårt :P Efter vi hade simmat cyklade vi hem  och tittade på film. Den här gången såg vi "Cheaper by the Dozen 2". Sen på kvällen såg vi "Leagally Blond", åt vi tacos och myste lite till. Jag testade ett litet knep som jag sett på film och det fungerade riktigt bra :) Carl blev då nöjd i alla fall! <3
   På söndagen ringde klockan vid 7. Jag var jättetrött för jag hade inte sovit så bra, vaknade en massa gånger. Carl skulle spela match med samling klockan 10 och jag skulle åka hem och klippa mig så därför gick vi upp tidigt så vi skulle hinna få lite tid tillsammans innan vi var tvungna att åka. Vi åt rostat bröd till frukost. Helgen innan hade vi köpt en toaster tattoo eller vad det hette. Vi provade och det blev riktigt bra, men man fick trycka rätt så hårt för att det skulle synas.



Efter frukosten fick jag skjuts till bussen och sedan åkte jag hem. Hemma klippte jag mig och lade blondering i utväxten. Jag blev nöjd men jag hatar att klippa mig eftersom jag vill få längre hår. Men när jag satt där så kom jag i alla fall på en massa inredningsidéer till min lägenhet som jag ska genomföra J      (Fortsättning följer...)

   När jag var klar åkte jag hem till mormor tillsammans med Carl och där stannade vi tills det var dags att åka till tåget. Mormor åkte med mig ner till Falkenberg och det var kul att ha sällskap på tåget för en gångs skull. Idag gick vi upp tidigt och tog bussen till GeKås och shoppade loss. Köpte medst prylar, lite lampor och köksgrejer å sånt men fick iaf en tröja som jag tycker om J Sedan köpte jag ett par höstskor som jag blev väldigt nöjd med å så fick jag faktiskt tag på ett par julklappar åxå J Brukar inte handla det så tidigt, men jag var ju ändå där...

   När vi kom hem så såg vi på film och åt och nu tittar vi på tv och jag väntar på att min älskling ska komma hem från träningen och ringa till mig. Förhoppningsvis gör han det snart <3

   Men nu ska jag vara lite social. Ha det bra alla läsare!!!


                                                      Xoxo            // Sanna        


Självmordsförsök ledde till annans död

Igår var det söndag och som vanligt på söndagar så åkte jag tåg. Jag hade varit på resande fot sedan strax innan klockan 18, så när vi väl var framme vi Varberg station runt klockan 22.20 så var jag glad att nästa stopp var min slutstation. Jag var jättetrött och ville inget hellre än att komma hem och sova. Men det visade sig att jag inte skulle få komma hem på flera timmar...
   Bara några meter utanför Varberg, vi hade knappt hunnit åka, så tvärbromsade tåget. Det var inte första gången detta hade hänt under resan så resenärerna på tåget började bli lite irriterade. Efter en stund ropade de ut i högtalarna att tåget tvingats bromsa för att en ung kvinna försökt ta sitt liv genom att hoppa framför tåget. Hon överlevde hoppet och hade blivit hämtad av sin pojkvän och polisen var på plats. SJ har en policy som säger att personalen ombord på tåget inte får atbeta mer efter en sådan händelse, så vi var alltså fast, 50 m från Varberg station.
   Vi fick sitta lång lång sund och sedan kom de med ytterligare information. En ny lokförare var på väg från Göterborg i iltaxi och de hade beställt ersättnigsbussar, vi på tåget skulle få ta oss hem med vad som snabbast tog sig till Varberg, men minimumtiden för detta var en timme! Vid det här laget började jag bli riktigt irriterade. Hade allt gått enligt planerna så skulle jag redan varit hemma och sovit vid det här laget och vimlat bort mig i drömmarnas värld. Men istället satt jag nu på ett tåg som vägrade flytta sig.
   Efter ytterligare en stund backade tåget tillbaka till Varberg station och de som ville fick gå av. Jag satt kvar i tåget för jag hade ingen jacka och det fanns ändå ingen anledning för mig att gå. Jag hade ju ingen som kunde hämta mig å så. Efter ännu en lång stund meddelade de att de som skulle åka till Falkenberg centrum skulle få åka buss å de som skulle till Falkenberg station å Halmstad skulle åka tåget med den nya föraren. Så jag gav mig av mot bussen.
   Jag fick stå där och vänta ett tag. Bussen skulle komma vid kvart i tolv men den var så klart sen. När bussen äntligen kom satte jag mig längst fram för att så snabbt som möjligt kunna komma ur bussen när vi kom fram. Detta skulle jag få ångra.
   Efter vi hade åkt ett tag hade jag hunnit lugna ner mig lite efter vad som hade hänt på tåget. Jag var inte längra så arg för att klockan nu var mitt i natten och jag hade fortfarande inte kommit hem. Vid den tidpunkten hade jag ännu inte blivit arg på hon som hoppade framför tåget. Jag tyckte mest synd om henne och undrade över hur hon hade haft det i sitt liv egentligen. Men snart kunde jag inte ha särskilt mycket medkännsla för henne längre.
   Det var alldeles mörkt ute och vi åkte på någon landsväg med skog på varje sida. Vi hade väl ungefär kommit halvvägs till Falkenberg skulle jag tro. Men som jag sa förut så satt jag längst fram i bussen och tittade därför rakt ut genom vindrutan. Plötsligt fick jag se en liten hare. Han hade antagligen sett lamporna från bussen och blivit nyfiken. Han satt alldeles vid vägkanten, inte alls långt från diket. Men vägen var liten... Jag hann bara se den för en sekund. Sedan kände jag hur hela bussen gungade till och... och ingen liten hare fanns mer...
   Ingen annan än jag hade sett haren och ingen annan märkte heller när den blev överkörd...  Jag blev jätteledsen och började gråta på bussen. Jag kunde inte sluta tänka på den stackars lilla söta haren. I det ögonblicket blev jag jättearg på hon som hoppat framför tåget. Hade inte hon hoppat så hade tåget kommit fram till Falkenberg som det skulle och då hade det inte åkt någon buss på den där skogsvägen strax efter midnatt... och den lilla söta haren hade aldrig dött...
   Jag kunde inte släppa det som hänt. Jag var ledsen hela resten av resan hem och jag tordes inte titta på vägen... När jag väl var hemma, två timmar senare äv planerat, kunde jag inte somna. Jag bara grät över den stckars haren. 
   Det kanske låter fånigt, men det var så det var. Det var bland det hemskaste jag upplevt, att se någon bli överkörd och känna när livet tas ifån honom...


REST IN PEACE, lilla hare. <3

Lika som bär???

Sitter just nu och tittar på första avsnittet av nya idol då jag upptäckte en sak. Andreas Carlsson, en av de nya jurymedlemmarna, är inte han otroligt lik Gary Sinise som spelar huvudrollen i CSI New York på kanal 5? En yngre version såklart, men om han hade lite mörkare ögonbryn och lite skäggstubb så tror jag de blir lika som bär:)
Eller vad säger ni?


Den Härligaste Lördagen Någonsin! <3

Lördagen den 30:e augusti var helt underbar!!! Jag ska försöka återge den i ord men ingenting kan riktigt beskriva hur det kändes den dagen...
   På morgonen vaknade jag tidigt, eller rättare sagt, jag blev väckt av en gosig liten purrande varelse. Det var min underbara kissemiss Liten som nyss kommit in efter nattens bravader och ville ha lite kärlek. Jag klappade honom och kliade honom under hakan en stund och sedan lade han sig till rätta och somnade. Klockan vara bara runt kvart över 6 så jag försökte åxå somna om och lyckades faktiskt.
   Inte så långt därefter, vid klockan 7, började mitt alarm ringa och det vara dags att gå upp. För en gångs skull kom jag inte upp sist. Jag åt frukost tillsammans med min familj och sedan plockade jag fram tumstocken och började mäta alla väggarna i lägenheten. (Behövde dem nämligen till en skoluppgift) Jag var lite stressad eftersom jag skulle åka med bussen som gick fem i 9 men jag hann utan problem. När jag gick till bussen var det underbart solsken ute som värmde skönt, kanske den sista sommarsolen för det här året, vem vet? Jag pratade med min älskling i telefon medans jag väntade men vi fich snart lägga på eftersom han började få brottom till vår mötesplats.
   Ungefär en kvart senare hoppade jag av bussen och återförenades med min älskade pojkvän som jag inte hade träffat på fem dagar. Vi kramades en stund och sedan började vi gå mot badhuset. Jag har nämligen tvingat honom att börja simma med mig  och det var dags för vår första simtur. Vi köpte varsit 10-kort i receptionen och sedan skildes vi för att byta om. Jag blev klar först så jag fick stå i simhallen och vänta några minuter. När jag stod där upptäckte jag plötsigt att en av mina klassföreståndare från högstadiet, Farbror Göran, var där och var simlärare. När Carl kom så gick vi bort till Göran och hälsade. Det blev inte ett speciellt långt samtal, Göran frågade om vi hade gift oss än och vi sa nej :) Sedan gick vi bort till motionssimmet och började simma. Jag simmade faktiskt 1 km och var väldigt nöjd med mig själv :) Fast jag simmade bara 200 m åt gången med lite vila imellan då jag och Carl satt och myste. Vi badade åxå i den grunda poolen en liten stund. Den var alldeles varm och vi höllnästan på att somna där vi satt så efter en stund beslöt vi oss att det var bäst att gå upp innan det hände nått.
   Efter vi hade duschat och bytt om var klockan lunchdax så vi gick och köpte hamburgare på Sibylla. Det var inte så gott men jag brydde mig inte för jag höll på att svälta ihjäl! Sedan gick vi in mot stan. Jag skulle köpa en grafritare och kolla efter en jacka men det var totalt slöseri med tid för inget av de fanns. Sedan gick vi hem till Carl och lade oss i hans säng och gosade <3 Vi såg åxå några avsnitt av Fresh Prince :)   Vi hade otroligt mysigt tillsammans och det var nog den härligaste och skönaste eftermiddagen jag någonsin varit med om... <3
   När klockan var runt fem började vi göra oss iordning. Carl skulle nämligen bjuda mig på middag <3   Vid halv sex fick vi skjuts till en restaurnag som heter Napoli och där hade vi en jättemysig och jättegod middag! Det var jättemtsigt med tända ljus och allt<3 Efter vi hade ätit gick vi ut och satte oss på en bänk i solskenet. Jag låg med huvudet i hans knä och vi satt där i säkert en timme och bara pratade och myste <3  Sedan gick vi hem igen och la oss återigen i hans säng och myste. Vid klockan 9 ungefär började vi titta på en film som hette "Licens to wed" en romantisk komedi med bland andra Robin Wiliams och Mandy Moore. Den var jättekul :)
   När filmen var slut gick vi och gjorde oss iordning för kvällen och sedan kröp vi ner under täcket. Vi myste och pratade en liten stund och sedan kurade jag ihop mig och somnade i hans armar... <3 Det var det underbaraste jag varit med om på länge!!!

Så det var min fantastiska lördag, en dag jag sent kommer glömma! <3



CARL, JAG ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA OCH DET KOMMER JAG ALLTID ATT GÖRA!
                              FÖRALLTID OCH FÖREVIGT OCH ÄNNU LÄNGRE<3

RSS 2.0