April, april

Imorgon är det första april, som ni säkert vet. Dagen då det är helt okej att luras. Nationella proven i svenka står på schemat, från 8.30 till 13.30 -alltså hela dagen! Kommer garanterat få skrivkramp. Är inte så nervös inför den skriftliga delen, det är mer mitt tal jag bävar för inför torsdagen. Först till skott dessutom! Så länge jag inte svimmar går det säkert bra...
   Men första april i år kännetäcknas inte bara av 5 timmar prov, imorgon blir det dessutom olagligt att ladda ner film och musik å sånt från internet. Jag vet inte riktigt hur det där funkar exakt, hur  de ska ta reda på vem som laddar ner vad och vad straffet blir, men det återstår väl att se. Det ska bli intressant och se hur länge det håller i sig, om folk slutar ladda ner eller om allt flyter på som vanligt. Jag tror inte att det någonsin kommer att få slut på nerladdning och fildelning, tekniken utvecklas så hela tiden att det snart kommer finnas ett nytt sätt att ta sig runt lagen. Jag skulle inte va förvånad om det blev så iaf.
   Så passa er, alla ni nerladdare där ute. Från och med imorgon får ni passa er! :)

                    April 1, 2009 - the day Piratebay died.

     xoxo    //Sanna 

30/3-2009


Grattis på 18-årsdagen älskling!!!
Hoppas du haft en bra dag och att du gilla alla pressenter :)
Paj♥

               xoxo   //Sanna

Kom med fler upggifter bara... varför skulle jag va stressad?!

Jag har så sjukt mycket att göra just nu så det är inte sant. Jag fattar inte hur allt har samlats till precis nu men så är det iaf. 
   För det första ska en redovisning på ca 5-10 min göras i datakunskap med tillhörande powerpoint, detta ska redovisas nästa fredag. Sen är det dags för skrivdelen i nationella provet i svenska på onsdag, följt av muntligt tal på exakt 5 minuter på torsdagen. Jag ska dessutom vara först av alla, ett val som jag kanske kommer ångra. 
   Börjar känna pressen med filmen som ska vara klar vecka 19. Har kanske 9 scener kvar att filma och vi saknar fortfarande en skådis...
   Och sen är det det rycktade arkitetktprovet. Fick reda på det i onsdags och det ska vara inlämnat senast 15:e april, vilket inte ger mig speciellt lång tid. Får väl jobba hela lovet. Sen har vår kära "lärare" i engelska bestämt att bokrecensionen ska vara klar två veckor tidigare än tänkt, och jag har inte hunnit läsa på några veckor eftersom det varit så mycket annat med skolan.
    Som grädde på moset ska jag ha slutprov i naturkunskapen i morgonbitti. 5 timmar långt prov... jippi! Sen är det iaf slut, vilket är en jävla tur, för att behöva sitta med den nån timme varje dag i fortsättningen är helt omöjligt. Kommer få jobba ihjäl mig fär att bli klar med allt som det är... Hoppas det inte kommer något ner nu! Det skulle jag inte palla...

Jag vill dissa all denna STRESS!!!

              xoxo    //Sanna

En skojj måndag :)

Efter att Carl hade åkt på eftermiddagen på söndagen så kom Malin. Hon, jag å Alex hade myskväll med prat, godis och Beck :)
   När veckarklockan väckte oss dagen där på så bra det av till GeKås. Lämnade in min symaskin när vi kom dit och de sa att den finkade när jag hämtade den igen. Man får hoppas att det stämmer... Hade bestämt mig på förhand att jag inte skulle läggha ut så mycket pengar den här gången, bara köpa lite småsaker som jag behövde men inget dyrt. Det gick väl så där :) Till både fasa och glädje så hade de kvar lampan som jag blev kär i när jag var där förra gången, som jag gick därifrån utan. Ångrade mig efter det, så när jag såg dem igår så var jag bara tvungen att ha 2 st :) Så nu har jag snygga sänglampor till ett kommande hem :)    (Har bara plats för en just nu, men Alex kanske skulle bli fostermamma till den andra ett tag).
   Så det blev en slant ändå när allt kom omkring. Fast hade jag inte köpt lamporna så hade det inte gått på så mycket. Jaja, bättre lycka nästa gång!  Fast jag lyckades iaf komma billigare undan än nån annan gång jag varit där :)
    På eftermiddagen redigerade jag en scen till vår film till Estetisk Orientering. Skitkul!! Det kommer bli bra det här, det känner jag på mig! :)
   Men nu måste jag gå å göra mig klar till skolan :) Kanske ses vi där? :P


                               xoxo           //Sanna


En bra start på dagen... INTE!

När jag gick upp såg jag genom fönstret att solen sken även idag. 4:e dagen i rad! :) Great!
   Pratade med min älskling i telefon å skulle fixa frukost. Det var då jag såg den: en stor, nej jag ska inte ljuga, en GIGANTISK spindel som satt över micron nära taket.
   Jag fick panik! Som jag alltid får. Jag HATAR spindlar! Och det riktigt kryllar av dem här där jag bor! Jag vet att de inte är farliga eller att de inte kan göra mig något, men jag är ändå livrädd för dem! 
   Alex  var inte här, vilket är typiskt. Hon har lovat att hjälpa mig i dånna situationer men varje gång hon inte är här så dyker de upp! Ska vara förberedd nästa gång!
   efter en lång stunds velande, helst ville jag bara springa där ifrån och aldrig komma tillbaka, så lyckades jag mosa den med min hushållspappershållare. Så nu är det utsmetat mega-spindel över halva väggen. Carl får tårka bort det när han kommer ikväll, jag tänker inte gå nära!!! Alla skuggor som rör sig och nästan allt jag ser tror jag är en spindel nu bara för det.
   Så här började min dag. Känner mig fortfarande helt skakig. Hoppas din dag hade en bättre start!


                 xoxo          //Sanna   

Penslar och Fonts :)

De senaste dagarna har jag letat igenom massa roliga och snygga penslar och fonts till photoshop. Det finns verkligen hur mycket som helst där ute på internet! Himla kul är det iaf och jag hoppas jag kan skapa nått riktigt cool med dem sen :)
   Nu ska jag fortsätta med min frukost och sen bär det av till en ny dag i akolan. Hoppas firewire-kabeln funkar... Annars blir jag tokig på vår film! (Ska ha estetisk orientering förstår du)
   Ha en bra dag! :)


                                  xoxo        //Sanna

En lycklig tisdag :)

Gårdagen var faktiskt en riktigt bra dag. För det första var det sol när jag slog upp ögonen på morgonen, det gör otroligt mycket för mitt humör :)
   På svenskan läste PH upp början an min novell och jag fick en massa bra kritik från både honom och klassen. Det gjorde mig väldigt glad, en ego-boost :) Sen hade jag betygsnack med PH och det gick åxå jättebra.
   På idrotten vad det min grupps tur att ha lektion. Vi körde fångarna på fortet med 8 olika grenar. Det verkade som att gruppen tyckte det var roligt. Pieter tyckte iaf att det var kul och att det var en bra idé att göra något annat på idrotten, så jag tror att vi kommer få ett VG iaf och det känns jättebra! :)
   På bilden blev jag sminkad av Madde, teatersmink -jag såg ut som en döing. Efteråt fick jag glass och en kaka så jag kände mig rätt nöjd :)
   Under vägen hem  berättade jag för Alex om en ny idé jag fått till projektarbetet i 3:an. Vi har diskuterat en massa saker men nu tror jag vi har bestämt oss. Det här är iaf något som både är kul och faktiskt går att genomföra. Så när vi kom hem gick vi in till Alex och började spåna i idén, menas inspirationen fanns, och nu tror ja att vi enkelt kan fortsätta med det när det är dags att börja med projektarbetet :)
   Under kvällen pratade jag i tlefon med min mamma i ca en timme. Hade inte pratat med henne på flera veckor nu så det var kul att kolla upp hur det stod till där hemma. Dessutom skrev jag två sidor på min novell innan jag gick och la mig :)
   Så det känns somatt gårdagen var en riktigt bra dag. Hoppas bara idag kan bli åtminstonne hälften så bra!


                               xoxo         //Sanna 

Min helg i kort

På fredagen kom min älskling, ett kärt återseende! :) Vi köpte mat och glass och sen gick vi hem och tittade på tv och myste.
   Lördagen såg vi på "How I met your mother" stor del av dagen. Det blev massage senare på kvällen vilket var skönt åt min rygg å nacke samt mina vader som fortfarande hade träningsvärk! Vi såg på melodifestivalen som blev ett totalt fiasko! EMD skulle vunnit, fast bättre operatanten än Snälla snälla Caroline. Resten av kvällen bestod av mys och skratt :) Vi gjorde även grillpemiär vilket blev lite halvlyckat. Det blev snarare flamberat än grillat om ni förstår vad jag menar :)
   Söndagen var som de flesta andra. Helgens disk väntade och vi var båda på lite halvkasst humör, söndagar är inte riktigt vår grej... Lite mer "How I met your mother" och en stund utomhus i det fina vädret. :) När jag blev ensam försökte jag va lite duktig, städa å göra lite läxor å sånt, men det gick sådär. Lite datakunskap blev det iaf, sen får jag ta itu med resten av världen imorgon. Då blir det tillbaka till verkligheten men just nu ska jag försöka ta vara på resten av helgen!

                        xoxo         //Sanna

*

Flyg lilla fågel.
Flyg du som kan.
Hade jag haft vingar då flög jag min väg och försvann.

Thank you for the music

I min ensam-helg har musiken haft en viktig plats. Har blivit förälskad på nytt i alla de skivor som nstan blivit sönderspelade under årens gång. Alla har väl sina favoriter.
   Har haft en hel del musikterapi under helgen, spela så högt att man kan sjunga med ordentligt utan att höra sin hemska stämma :) Eller bara legat och lyssnat och begrundat orden.
   Musik har en sorts läkande kraft på mig, den kan få mig att må bättre om jag är ledsen, det kan hjälpa mig få ut mina aggressioner när det behövs och den kan göra mig glad. Så det jag egentligen ville säga var just: thank you for the music!

                        xoxo   //Sanna

Abstinens...

Abtinens! Men av en helt annan anledning den här gången! Även om min baktanke med den här helgen var något bra så tär det en hel del på ett annat plan, du vet vad jag menar älskling. En helg i sär verkar ingenting ant än idiotiskt just nu. Vet inte hur jag ska stå ut tills nästa helg, håller på att förgås som det är! Får väl finna någon sorts förtröstan i att du känner likadant. Men på sätt och vis gör det det hela mycket svårare!

Jag förstår mig inte på världen ibland

Hade ett litet betygsamtal med min kära lärare i inredningsdesign idag. Hon började mala på om hur jag alltid krånglar till det för mig när det gäller mina uppgifter, hur jag alltid tycks välja de svåraste momenten och utmaningarna och om hur avanserade mina arbeten är i jämförelse med de andra i min årskurs.
   Man skulle ju kunna tro att detta var något bra men allt sades i negativ ton. Hon fortsatte berätta om hur jag ställde till det för mig och hur jag fokuserade mycket på detaljer och att jag på det hela taget presterar mycket mer än vad som förväntas av mig.
   Jag var tvungen att avbryta henne mitt i hennes redogörelse för att fråga om detta var något dåligt. I mina öron lät orden som beröm men med tonfallet hon hade och den blicken hon gav mig förstod jag gott och väl att detta inte var fallet. Vilket jag inte förstår.
   Det verkade som att hon trodde att jag brukar tänka : NU ska jag krångla till det så mycket som möjligt för mig själv och försöka lyckas med det omöjliga! varje gång vi får en ny uppgift. Helt absurt! Visst, jag kan hålla med om det hon säger, att jaggör ett stort jobb, fokuserar på detaljer och kanske inte alltid väljer de enklaste lösningar på saker och ting, men det beror på att jag vill uppfylla min vision, bilden jag har fått i mitt huvud. Det är inte ett medvetet val för att krångla till det för mig. Hon mena på att jag har för höga krav på mig själv och att jag kommer få nått sorts sammanbrott om jag fortsatte så här.
    Jag försökte förklara för henne att jag har höga krav på mig själv men att jag mår bäst av att göra mitt bästa i mina uppgifter, ska jag göra det kan jag lika gärna göra det ordentligt. Och det är väl meningen att man ska utvecklas och lära sig nya saker? Inte bara köra på det enkla som man redan kan and do it safe?
   Jag kanske har fått det hela om bakfoten, vad vet jag. Men den kritik som annars skulle tagits emot med öppna armar omvandlades till ett förakt. Förlåt att jag är som jag är, jag kan inte hjälpa det.

                                  xoxo          //Sanna

Love is never fair

She´s standing there,
waiting for him.
Her eyes can´t see,
this wasn´t ment to be.
Inside her heart,
the night grows colder.
She heres the words,
her loved ones told her

Oh, when you get older you will understand
Girl when you grow older you will undedrstand
Oh, when you get older you will understand
You will understand it when you grow older

A lonly road,
cold and empty.
She´s forsed to see
this wasn´t ment to be.
Inside her mind,
shadows rising.
This can not be,
she´s realizing.

Oh, when you get older you will understand
Girl when you grow older you will understand
Oh, when you get older you will understand
You will understand it when you grow older

Oh, let mama teach you love is never fair.
Girl let mama teach you love is never fair.
Oh, let mama teach you love is never fair!
You will understand this when you grow older. 



                   xoxo    //Sanna
 

Now what?


Jag driver mig själv till galenskap. Jag vet verkligen inte vad jag vill!

Jag vet inte vem jag är, vad mitt syfte är eller vad som är rätt och fel. På senaste tiden har jag börjat undra om jag verkligen lever på rätt sätt, speciellt nu efter veckan i London så sätta allting på prov. Det finns så mycket som jag skulle vilja ändra med mitt liv, vissa saker som jag faktiskt kan göra något åt och annat som jag inte vet om jag någonsin kan uppnå.

    Jag kan inte låta bli att undra om jag går miste om saker som det är nu, om det finns så mycket mer där ute att hämta men som jag inte gör mig tillgänglig för. Eller så är det bra som det är och om jag förändrar det så kommer jag göra mitt livs misstag... Det är bara sååå många saker som jag undrar över. Så många frågor, men inga svar.

    Det känns som att jag inte riktigt känner mig själv, mitt innersta JAG. Jag vet vilken plats jag har inom samhället, inom familjen, inom förhållandet. MEN VEM ÄR JAG?!? Jag är trött på att bara vara de titlar jag är: Elev. Dotter. Flickvän. Inget av det talar om något om hur JAG är. Det kanske till och med är helt missvisande. Jag vill gärna tro att det finns mer till mig än så, även om vissa av mina titlar är något som ligger mig varmt om hjärta och något som jag definitivt vill vårda och hålla fast i. Men de är inte allt jag är.

   Jag känner att jag behöver tid för mig själv. Tid där JAG får vara JAG. Lära känna mig själv på nytt. Det känns som om jag vore en nära vän som jag tappat kontakten med med tiden. Jag vill veta vem jag är, jag vill känna mig självständig, jag vill känna mig vacker och stolt och underbar; ur mina egne ögon.

   Är det för mycket begärt? Är jag helt knäpp för att jag känner så här? Allt jag begär är tid att tänka. Få slappna av. Att hitta tillbaka.

   Så många frågor. Men inga svar.

                                    xoxo    //Sanna


RSS 2.0