Vill du läsa nått skojjs?

En liten lågstadie elev i Värmland skrev en uppsatts till sin lärare som publicerades i Nya Värmlandstidningen förra lördagen. De skulle skriva om ett djur, han valde en ko. Läs den! Jag lovar att den är ko-misk :P

Faktauppsats om ko
Kon är ett husdjur. Men den finns åxå utaför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer åxå in till staden, men bara när den ska dö. Men det bestämmer den inte själv.
   Kon har 7 sidor. Den översta sidan, den nedersta sidan, den främre sidan, den bakre sidan, den ena sidan, den andra sidan och den invändiga sidan.
   På den främsta sidan sitter huvudet. Och det är för att hornen ska ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.
   Kon har två hål framme i huvudet. dom kallas koögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.
   På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med så att de inte ramlar ner i mjölken och drunknar.
   På den översta sidan, på den ena sidan och på den andra sidan är det bara hår. Det heter kohår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.
   Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig än.
   Kon har fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan åxå användas till att dra ut spikar med. kon äter inte så mycket men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
   Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man åxå. tjuren ger inte mjölk och är därför inget däggdjur.
   Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta främre på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa på affären. kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.
   Som man kan se är kon ett nyttigt djur och det är därför jag gillar kon väldigt mycket.

Ganska gullit va? :)

                           xoxo             //Sanna

Lååång dag!

I onsdags var den längsta dagen i världshistorien! Först var skoldagen till halv fyra och det räckte inte med det. Det skulle vara öppet hus på kvällen mellen kl 18-20 och jag skulle tydligen va med på det. Detta betydde att jag skulle få vara kvar i skolan fram tills dess, för om jag skulle åka hem emellan så skulle jag bara hinna innanför dörren innan jag var tvungen att åka igen. Detta innebär att jag hade en skoldag mellan 8.30 till 20.00!
   Vid fyra kom en fotograf som skulle fota modedesigns kläder. Jag skulle vara modell till en kjol som Malin gjort så jag gjorde mig iordning vid fyra. Sen fick vi stå där och vänta i drygt en timme innan det var dags att bli fotad. Men jag blev iaf fotograferad av en proffesionell fotograf för första gången. Det var skojj men lite läskigt. Jag är inte speciellt van att stå modell så jag kände mig lite borkommen när han bad mig posa på massa konstiga vis. 
   När det var klart var det dax att själv vara fotograf. Malin posade till filmomslaget til "A-amanda". När d et var klart fick hon åka hem medan jag och Alex fick vara kvar i en och en halv timme till. Vi satt och jobbade med filmomslaget i photoshop och fick svara lite på frågor från föräldrar som kom dit med sina barn för att titta på skolan. Några som var där i slutet var ganska tröga, vilket var lite drygt...
   När klockan var åtta fick vi åka hem. 20.20 var jag hemma. Då lagade jag snabbt mat till lunchen nästkommande dag och sedan gick jag och la mig så fort som möjligt. Bara så ni vet, en 12-timmars arbetsdag är inget att hänga i julgranen!

                         xoxo    // Sanna
  

1 poäng till Anonym! :)

Deltävling 4 vanns av Anonym som visste att repliken jag sökte kom från Raise Your Voice. Han som sa det heter Jay i filmen, och på riktigt heter han Oliver James.
   Poängställningen är som följer:
Alex 1p
Carl 1p +
Malin 1p +
Anonym 1p
Others 0p



Tack för att ni deltar!

             xoxo      //Sanna

Deltävling 4!

Det var ett tag sen nu men nu ploppar det upp en replik igen :)
   Vilken film kommer denna replik ifrån och vem var det egentligen som sa den?

- It´s monkys by the way. The password.


Lycka till!


             xoxo    //Sanna

Panik!!!



Idag bokade jag och Anna våra biljetter till London!!! Med andra ord, nu finns inte längre någon återvändo! Vecka 8 (Alldeles snart alltså!) åker vi till London på prao. Vi ska vara på ett företag som heter Vitsoe. Jag hoppas det blir kul men jag är väldigt nervös!
   Det blir första gången jag åker utomlands på egen hand, vi får se hur det går! Som tur är så är Anna med som kanske har lite mer erfarenhet på en flygplats än jag. Nu måste vi bara hitte ett mysigt Bed&Breakfast där vi kan bo :)
   Nu ska jag gå och fixa med maten. Det blir lasagne ikväll, specialbeställt av min älskling :)
Ha en trevlig helg!!!

                                        xoxo          //Sanna

Suck...

                           

Just nu är mamma och Johnny på väg till Thailand för en tvåveckorssemester... Själv är man kvar i vinterrusket i Falkenberg. Ibland är livet väl ändå lite orättvist?


               xoxo       //Sanna


9 januari 2009

Skulle bara säga att det är min å Carls 20 månaders dag idag :) Kom precis på de :)

                                                          

Älskar dig! ♥


                      xoxo    //Sanna

Mönster...

Är det inte underligt hur tydligt man kan läsa av vissa människors mönster och vanor? Troligtvis har du någon i din närhet som du kan läsa av och veta exakt hur han eller hon kommer attreagera i vissa situationer? Det har iaf jag.
   Efter att man kännt en person en viss tid så börjar man lägga märke till återkommande saker i deras beteende och i deras persolnlighet. Vissa saker är bra, andra dåliga men de hjälper dig att kunna läsa av fem, veta vad du kan förvänta dig.
   Ändå blir jag besviken. Fast att jag gång på gång blivit överbevisad så hoppas jag naivt att du ska ändra dig. Men jag har slutat med det nu, du är som du är och det finns inget jag kan göra åt saken. Sorgligt, men sant...
   En sak är iaf bra med att kunna läsa människors mönster: du lär dig vem du kan lita på, vem som alltid ställer upp och vem som alltid sviker, vem du kan luta dig mot när du mår dåligt, vem som tröstar dig när du är ledsen, vem som gör dig ledsen, vem du aldrig skulle klara dig utan och vem som your better off alone.
   Tänk på detta och bestäm dig vilken sida DU vill vara på.


             xoxo   //Sanna

God nyhet!!! :)

Tydligen så kommer jag att vara ledig på måndagar den här terminen åxå! Tack så mycket! Det behövdes verkligen! Nu behöver jag inte ha lika mycket press på mig!!!
   Nu ska jag sova, är fortfarande sjuk och jag börjar bli trött på de...


              xoxo     //Sanna

Födelsedagsrapport!


Som jag sagt tidigare så var igår min 18-års dag. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag är nöjd ändå. Mina bjudna partygäster didn´t show up, så allt som Carl hade fixat till mitt lilla kalas blev förmycket till bara han och mig.
Jag bakade en tårta sim ingen åt. Jag fick iaf blåsa ut ljusen innan vi gick.
   Fick fina presenter av min älskling; rosor och en photoshoptidning och något annat som jag inte tänker berätta om här.
Hemma fick jag åxå blommor, en jättefin kreation med en stor röd ros och två påfågelfjädrar. Det var väldigt fint, men tyvärr har jag ingen bild på de just nu. Sen fick jag åxå en hårig kaktus och pengar.
   Mådde inte speciellt bra igår. Vet inte varför jag var sjuk, tror att det mest berodde på stress och på att jag var besviken. Jag hoppas jag hinner bli bra tills på lördag då jag ska fira med släkten, vill int ställa in de partajet åxå. Å så kommer ju Elin då åxå förstås :) Längtar efter henne!
   Nu ska jag gå vila upp mig.


                                       xoxo           //Sanna, nybliven 18-åring :)

               Min tårta. Söt var den iaf även om jag inte smakade :)                                     
                                                                                   
   Rosor från min underbara Carl. Tack för att du finns för mig!!! <3                      
 

         
                 Fikat till "kalaset"

Blåbär för hela slanten!

Hej alla där ute!
Sitter här och väntar på att blåbärspajen ska bli klar ute i ugnen, bara en kvart kvar nu :) Sen ska de in en plåt med blåbärsmuffins åxå :) Missförstå mig inte, jag är inte speciellt förtjust i blåbär. Det är mitt matvrak till pojkvän som ska äta upp alltihop. Eller, han säger att han ska tvinga mig smaka på pajen men det mesta är till honom.
   Bakdag blir det även i morgon. Då ska jag baka tårta för det är min födelsedag! Min älskling ska fixa mig ett birthday party och jag tror det kommer bli väldigt bra (har valt allting själv fast han betalar :P )
   Försöker få tag på mina muppiga vänner med det var lättare sagt än gjort. Det är meningen att de ska komma imorgon men jag är inte säker på att de kommer ihåg... Hallå! Jag fyller faktiskt 18, det borde väl inte va något man bar glömmer så där! (fniss fniss)
   Ska fira med släkten i helgen, bokade biljett hem nyss fast att jag inte riktigt vet hur schemat kommer se ut. De gick dock inte att boka nån biljett hem. De stod nått om att valen jag gjort var fel så de inte kunde bokas på automat. Fattar inte varför, jag bokar ju där alltid annars... Jaja, vi får se hur de blir på fradag, dyrt antagligen. De borde sänka priset på tågbiljetter!!!! Det är ju miljövänligt och allt...
   Men nu måste jag gå, pajen är klar! Tjolahopp!

                         xoxo            //Sanna

Bara några dagar kvar!

Nu är det snart slut på lovet. Det känns som att det knappt hunnit börja! Har inte fått riktigt lika mycket ut av lovet som jag hade tänkt mig, har mest sovit och försökt vila upp mig -tror dock inte att det fungerar speciellt bra.
   Har kännt mig stressad under lovet. Det känns som att vi haft väldigt mpnga uppgifter att gör under lovet den här gången, jag tror det är därför jag inte riktigt kunnat slappna av. Jag stressar förvtvivlat över att jag kanske mister mina lediga måndagar när den nya terminen börjar och jag är rädd för att det kommer göra mig än mer stressad än vad jag var förra terminen. Det var på måndagarna man jobbade ikapp med allt man hamnat efter med, det behövdes verkligen en extra dag för att kunna varva ner. Som schemat ser ut nu så kommer måndagarna vara kvar, men jag vågaar inte lite på det för än nån gång i mitten på nästa vecka. Det vore bra att å vet hur det blir snart, jag måste börja boka biljetter.
   Jag hade hoppats att jag skulle kommit en bra bit på min bok under lovet men jag har inte funnit ron till att skriva. Kommer säkert missa min utsatta deadline men jag vill verkligen inte det! Jag vet att det finns någon som väntar på att jag ska bli klar och jag gillar inte att göra folk besvikna... Hoppas att jag kan finna mer tid till det den här terminen, även om det inte ser så ljust ut på den punkten. Saknar det verkligen.
  Men nu ska jag gå å göra nått vettigt. Har undvikit dammsugaren i flera dagar nu och snart tror jag den blir arg på mig om jag inte använder den snart :P

                xoxo       //Sanna 

2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Säkert massa saker :) Starta blogg tex :P

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kommer faktiskt inte ihåg vad jag hade för nått, så antagligen inte :P

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej, inga än så länge iaf

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov


5. Vilka länder besökte du?
Sverige :P Inte speciellt imponerande


6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
Väntar fortfarande på att bli miljonär :) Vill få mer tid att göra roliga saker på!

Vill att mina nära och kära ska komma överrens igen :(


7. Vilket/Vilka datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
9 Maj, oss 1 års dag <3

8. Vad var din största framgång 2008?
Målade min vägg röd :)

9. Största misstaget?
Hmm, vet inte... Att jag inte var tillräckligt mycket med Elin är nog det största.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte allvarligt iaf :p

11. Bästa köpet?
Min nya mobiltelefon :) Folk kan till och med höra mig nu :P

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Tågbiljetter!!!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När Elin hälsade på, Att få Alex som granne,

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
Fsötissången <3 :)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare :)
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mig tid för mig själv, sovit mer :P

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat

18. Hur tillbringade du julen?
Först med familjen och sedan hemma hos Carl <3

19. Blev du kär i år?
Blev kär på nytt i min underbara älskling <3

20. Hur många förhållanden?
ett :) Still going strong!

21. Favoritprogram på tv?
One Tree Hill! I LOVE!! Och RoomService/Design Simon & Tomas

22. Bästa boken du läste i år?
"Svek" av Karin Alvtegen

23. Största musikaliska upptäckten?
Hon som sjunger "I kissed the dog" på YouTube :P Nä, allvarligt talat, vet inte...

24. Något du önskade dig och fick?
En locktång :P  En röd vägg :)

25. Något du önskade dig men inte fick?
Carl som sambo :(

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Åt tårta :P Har en ny om en vecka :)

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Om jag stressat mindre och haft mer tid med de jag älskar


28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Under utveckling :P

29. Vad fick dig att må bra?
Carl, min familj och mina vänner :)
30. Vem saknade du?
Elin :( Och Fritz <3

31. De bästa nya människorna du träffade?
Rikard :)  De ska bli kul att få skrika på han i filmen ^^


32. Årets sötaste?
Alex ^^

33. Årets hetaste?
Carl såklart! Grrr! <3


34. Årets största kärlek?
CARL!!! <3

35. Årets besvikelse?
Att kanske inte få va ledig måndagar mer!

36. Årets bästa?
Alla häliga stunder <3

37. Årets snällaste?
Mormor :)
38. Värsta dagen på året?
Kommer inte ihåg, har haft flera :P

39. Årets största förlust?
Gemenskapen som vi hade :(
40. Vad blir årets nyårs löfte?
Att stressa mindre, äta bättre och börja träna (Kommer antagligen inte hålla nått av de men ändå)


RSS 2.0